ОСТАННІ НОВИНИ

Які санкції Україна підготувала російському агресору (відео)

|

Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив проект закону України «Про санкції». Відповідно до законопроекту, Україна має право застосувати 26 видів санкцій, в тому числі: заморожування активів; заборона діяльності суб`єктів підприємницької діяльності на території України; заборона користування радіочастотним ресурсом, інтернетом і іншими засобами зв`язку; повна або часткова заборона транзиту всіх видів ресурсів; зупинка фінансових операцій; і стандартні види санкцій – це заборона на в`їзд і переміщення. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав прем’єр міністр України Арсеній Яценюк, інформує кореспондент Львівського порталу.

«Кабінетом Міністрів на розгляд РНБО передаються прізвища 172 фізичних осіб – громадян Російської Федерації та громадян інших держав, які фінансують тероризм, підтримували анексію Криму і зазіхають на територіальну цілісність і незалежність української держави», – розповів Яценюк.
Також до запровадження санкцій передається 65 юросіб переважно російської власності і російські резиденти, які підтримують і фінансують тероризм, які мають безпосереднє відношення до вчинення злочинів на території України.

«Уряд також подаватиме законопроект про запровадження кримінально-правових санкцій. Після його прийняття українські суди зможуть виносити вироки щодо осіб, які знаходяться в міжнародному розшуку, а тому не можуть бути доставлені до суду. За законом суди отримають можливість вводити санкції проти цих осіб, зокрема щодо конфіскації майна», -додав прем’єр..
У вівторок Верховна Рада України повинна проголосувати закон про санкції. Відповідно до закону рішення про запровадження санкцій приймає Рада національної безпеки і оборони на підставі подання Уряду України, Президента, Служби безпеки України або Національного банку України.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *