ОСТАННІ НОВИНИ

Гроші для військових від облради не можуть освоїти через тендерну тяганину

|

Кошти, які рішенням Львівської обласної ради виділили з обласного бюджету на забезпечення військових 3-го батальйону територіальної оборони, досі не освоєні. Про це йшлося сьогодні під час засідання фракції «Батьківщина» у Львівській обласній раді, інформує прес-служба фракції.

Йдеться про Програму фінансування 3-го батальйону територіальної оборони, на яку ще в червні рішенням Львівської облради було виділено 1 млн. грн з обласного бюджету.

«Механізм використання коштів став основною причиною, що їх не використали. Кошти пішли субвенцією в державний бюджет, а звідки – на 3-ій батальйон. Поки тривали всі ці тендерні процедури, необхідні речі для військових вже закупили з інших джерел. Окрім того, коли оголосили тендер, то виявилось, що не знайшлося жодної офіційної пропозиції по бронежилетах. В результаті, половину виділених коштів просто не освоїли. Така тендерна тяганина комусь може коштувати життя», – розповів член бюджетної комісії, депутат від фракції «Батьківщина» у ЛОР Володимир Кирилич.

Присутній на засіданні фракції народний депутат України Ігор Васюник зазначив, що вирішити цю проблему можна виключно у парламенті. Потрібно ухвалити необхідні зміни до закону про державні закупівлі, а також про оподаткування гуманітарної допомоги.

«Посадовців можна зрозуміти,  провести тендери не по процедурі – це кримінальна справа. З іншої сторони ці кошти потрібні були на вчора: взути, одягнути та захистити хлопців. Ці питання буду негайно піднімати на черговому засіданні парламенту», – додав Ігор Васюник.

Також обласні депутати від «Батьківщини» обговорили питання забезпечення медикаментами центру реабілітації поранених військових із зони АТО. Такий центр для хворих з проблемами хребта планують відкрити при військовому госпіталі Західного оперативного командування.

 Фото:kyiv.ridna.ua

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *