ОСТАННІ НОВИНИ

Перший урок у львівських школах буде патріотичного спрямування

|

Цього року перший урок у загальноосвітніх навчальних закладах Львова пройде під назвою «Україна – єдина країна». Така тема зумовлена суспільно-політичною ситуацією та подіями останніх місяців в Україні. Перед початком уроку хвилиною мовчання буде вшанована пам’ять Героїв Небесної сотні та загиблих у зоні АТО. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як пояснюють в управлінні освіти Львівської міської ради, метою Першого уроку є формування в учнів розуміння єдності й цілісності країни, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави. Під час уроку дітей ознайомлять з основними історичними подіями становлення державності України, вчитимуть шанувати державні символи, поважати традиції українців та представників інших національностей, що населяють країну. Пояснюватимуть про важливість відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави українського народу.

Глибшому усвідомленню теми сприятиме відповідне оформлення місця проведення уроку: зображення державних символів, географічна карта України, портрети відомих українців. На урок будуть запрошувати гостей – громадських, наукових, культурних діячів, представників влади, відомих українців. Таке спілкування матиме велике виховне значення.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *