ОСТАННІ НОВИНИ

Сихівська громада ініціювала створення унікального мультиспортивного майданчика

|

У суботу, 2 серпня,  на проспекті Червоної Калини, 39, що на Сихові, відбулось урочисте відкриття сучасного мультиспортивного майданчика, аналогів за якістю якому у місті ще немає. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

На спортивному полі, для якого було встановлено спеціальне покриття з дренажною системою, діти та молодь зможуть грати у футбол, баскетбол, волейбол. Поруч є можливість змагатись в  настільний теніс та займатися на тренажерах. Для малюків встановлені різноманітні гойдалки та розвиваючі снаряди.

Також біля поля облаштовано місця для вболівальників.

За словами народного депутата Михайла Хміля, який опікувався спорудженням майданчика, вартість склала 240 тисяч гривень. Гроші удалося зібрати завдяки ефективній співпраці місцевої громади та бізнесу. Долучився і сам депутат, однак не вважає за потрібне озвучувати конкретну суму.

«Це не той випадок, коли треба хизуватися цифрами. Бо здоров’я наших дітей – ціни не має», – каже М.Хміль.

Основне, що ініціаторами створення майданчика виступили місцеві мешканці, вони ж допомагали при будівництві й тепер зобов’язуються взяти на себе відповідальність за утримання спортивного поля.

«Для нас галичан завжди було доброю традицією дбати про свою молодь. Згадаймо, фізкультурні, або як їх називали сто років тому тіловиховні товариства «Сокіл» та «Січ». Саме на основі цих товариств у серпні 1914 року був сформований Легіон Українських Січових Стрільців, члени якого зі зброєю в руках боролися за Україну. І ось тепер наше покоління зіткнулося з загарбницькими амбіціями Московії. І поки кращі сини та доньки України виборюють на сході нашу справжню Незалежність, громада в тилу повинна також дбати і про майбутнє. Аби діти росли  здоровими, фізично розвинутими», – додав нардеп.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *