ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ досі вірять, що РФ поверне захоплені українські кораблі в Криму

|

Робота щодо повернення захоплених у Криму російськими військовослужбовцями у березні поточного року кораблів і суден Військово-Морських Сил Збройних ведеться, усі кораблі будуть повернуті. Про це заявив сьогодні журналістам заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Юрій Думанський на борту фрегата ВМС ЗС України «Гетьман Сагайдачний» під час заходів з нагоди Дня флоту України, передає кореспондент УНІАН.

Відповідаючи на запитання, чи ведеться робота щодо повернення кораблів, Думанський сказав: «Ця робота ведеться, усі кораблі, які залишилися в Криму, будуть повернуті».

Водночас, командувач Чорноморського флоту Російської Федерації адмірал Олександр Вітко заявив, що передача військової техніки, залишеної українськими Збройними Силами в Криму і Севастополі, призупинена за мотивами того, що ця техніка є начебто недосконалою і начебто використовується проти власного (українського) народу.

Нагадаємо, що РФ ще не повернула Україні жодної захопленої під час анексії Криму артилерійської системи, жодної реактивної системи залпового вогню, а також близько 90% зенітних ракетних комплексів, що були на озброєнні військ берегової оборони Військово-Морських Сил ЗСУ. Досі Україні також не повернуто жодного зразка озброєння, виготовленого та придбаного для потреб українських ВМС в пострадянський період.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *