ОСТАННІ НОВИНИ

Військові у Луганському аеропорту заблоковані терористами і просять про допомогу

|

У Луганському аеропорту в даний час українські військові залишаються заблокованими, у їх частині є 4 загиблих більше 15 поранених, у тому числі тяжкопоранених. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерела, які знаходяться безпосередньо у заблокованій терористами військової частини в Луганському аеропорту.

«Ми залишаємося заблокованими. Ми самі не впораємося, потрібна допомога. Наша авіація не працює, артилерія теж погано працює. Нас регулярно артилерія обстрілює, пошкоджено багато нашої техніки… Якщо ми ще 2-3 рази спробуємо виїхати в розвідку, тут рятувати вже нікого буде»,- кажуть співрозмовники видання.

Військові розповіли, що вчора, 19 липня, вони спробували прорватися з оточення терористів, але потрапили в засідку і понесли втрати.

«Вчора у нас був бій, ми виїхали зустрічати колону), але потрапили в засідку, нас розбила артилерія. Ми понесли втрати – одного вбили, сім поранено. Ми повернулися назад. Трафік не відновити, ніхто не може проїхати і ми не можемо виїхати».  

За словами військових, зараз на території, яку вони обороняють, в Луганському аеропорту четверо загиблих і 15 поранених, яким необхідна термінова допомога, в тому числі хірургічна.

«У нас тут є четверо загиблих. Але це число може зрости, тому що у нас більше 15 поранених, у тому числі тяжкопоранених, а медикаментів мало. Наші медики надають першу допомогу, обробляють рани, роблять перев`язки, але у них немає обладнання, а багатьом пораненим потрібно робити операції. Також закінчуються антибіотики», – сказали співрозмовники УНІАН.

Також вони зазначили, що продукти харчування ще є, але існує гостра проблема з питною водою.

«Харчування у нас ще є, але закінчується. Половина з того, що ми привезли з собою, згоріло. Що залишилося – розтягуємо. Також проблематично з водою. Технічна вода ще є, а з питною – погано. На свій страх і ризик вибираємося, набираємо і повертаємося», – сказали військові. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *