ОСТАННІ НОВИНИ

Армія США отримала офіційне право увійти до України

|

Сенат США в першому читанні прийняв законопроект згідно з яким Україну відтепер присвоюється статус американського союзника, без всякого членства в НАТО.  Даний закон зобов`язує Сполучені штати Америки в разі прямої військової агресії Росії проти України ввести свої війська на територію союзної країни для протистояння російському ворогові, інформує еizvestia.com.

Такий же статус присвоюється Грузії та Молдові. Проект передбачає надання статусу союзника, без членства в НАТО, на період, протягом якого кожна з цих країн буде відповідати заданим критеріям, з метою передачі або потенційної передачі систем оборони або послуг оборони.

Документ забороняє всім федеральним відомствам і установам робити які-небудь дії з метою визнання суверенітету Росії над Кримом або надання будь-якої іншої підтримки незаконної анексії Криму Росією. Крім того, він рекомендує держсекретареві зміцнити демократичні інститути, незалежні ЗМІ, політичні та неурядові організації держав колишньої “Червоної Росії” та активізувати освітній і культурний обмін з колишніми російськими колоніями в “Червоній Росії”, що мала самоназву «Радянський Союз».

Тим часом сенатор Маккейн пригрозив Росії «пеклом розплати». Він зазначив, що факти знищення російськими терористами малазійського літака будуть встановлені в ході розслідування.

«Якщо виявиться, що це результат дій або терористів, або ж самої Росії, які переплутали його (літак) з українським військовим літаком, я думаю, що для них настане пекло розплати», – заявив він в ефірі американського телеканалу MSNBC.

На сайті Маккейна з`явилася заява із закликом до негайної військової підтримки України.

«Це потрібно почати негайно з надання зброї, в тому числі протитанкових та протиповітряних видів зброї, про що українське керівництво неодноразово просило. Це ганьба, що адміністрація США як і раніше відмовляється допомогти нашим українським партнерам з військовими можливостями », – підкреслив Маккейн

Зараз проект передано профільній комісії для підготовки до прийняття в остаточному читанні.

Фото: 3wwar.ru 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *