ОСТАННІ НОВИНИ

У Луганську стрілянина: є жертви та руйнування

|

У місті Луганськ знову чути постріли. Про це повідомляє позаштатний кореспондент ВВС Україна з Луганська.

“За звуком це нагадує артобстріл. По якій частині міста він ведеться, сказати складно. Почали стріляти близько 14:00. Триває обстріл вже дві години”, – зазначає кореспондент.

В прес-центрі АТО не змогли надати інформацію про те, хто веде стрілянину в Луганську.

У так званій “Луганській народній республіці” коментувати стрілянину відмовились.

Заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявив, що Донецьк і Луганськ візьмуть у повну блокаду, щоб змусити бойовиків здатися.

 

В неділю в Луганську стріляли весь день та вночі. За даними міськради Луганська, під час обстрілу дев’ятеро людей були поранені, один з поранених помер.

Мешканці міста розповіли, що під час стрілянини ховалися у підвалах.

Снаряди пошкодили понад десяток будинків, повідомляє прес-служба луганської міськради.

Через обстріли сталася пожежа у п’ятиповерхівці у спальному районі на сході міста. Горіли також склади та приміщення чотирьох підприємств, розташованих біля автовокзалу.

На одному з перехресть у південній частині міста розірвався снаряд та пошкодив проїжджу частину. На декількох вулицях північно-східної околиці міста пошкоджені електричні лінії та газопровід. На дворі однієї із шкіл впали, але не розірвалися чотири снаряди, три з них сапери вже знешкодили.

Безпосередньо на вулицях міста боїв не було, але бійці так званої “Луганської народної республіки” перекривали дві дороги, які пов’язують центр із південною та східною частинами Луганська.

Зранку в понеділок у місті працював міський транспорт і були відкриті магазини. Не працювала “Укрпошта”.

Очевидці розповіли, що в неділю біля 7-ї лікарні Луганська бачили танки з українськими прапорами. Проте, чи точно це були українські танки, вони не знають.

Водночас виконувач обов’язків голови ОДА Ірина Верігина повідомила, що бойовики ЛНР під українськими прапорами обстрілювали житлові квартали Луганська.

Прес-центр Антитерористичної інформації в неділю заявляв, що артилерійський обстріл житлових будинків вели саме бойовики.

У ЛНР звітують, що у ніч проти понеділка “противник робив спроби прорватися в місто, спроби були відбиті озброєними підрозділами ЛНР”.

В самопроголошеній організації заявили, що їхні бойовики обстрілювали аеропорт Луганська, а в околицях міста вночі, за їхніми словами, відбулася артилерійська дуель.

Фото: ВВС Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *