ОСТАННІ НОВИНИ

Під час зачистки Миколаївки українські військові звільнили 150 заручників

|

Під час операції зі звільнення від бойовиків селища Миколаївка звільнено 150 жінок та дітей, які більше 2 діб знаходились у підвалі Будинку культури. Така інформація з’явилася на сайті глави держави.

Згідно з інформацією, заручників бойовики збиралися використати в якості живого щита.

Міністр оборони України Валерій Гелетей та командувач Національної гвардії Степан Полторак доповіли президенту України про звільнення Миколаївки, яка знаходиться у безпосередній близькості від Слов`янська.

Операція, в якій були задіяні бійці Збройних сил, Національної гвардії, батальйону “Київ-1” та спецпризначенці, проходила під керівництвом начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженка.

Під час операції у полон захоплено більше 50 бойовиків, серед яких є громадяни Росії, на чолі з лідером на прізвисько «Скорпіон».

«У бойовиків почалася паніка. Звільненим заручникам запропонують можливість оздоровлення», – йдеться у повідомленні.

Порошенко відзначив високий рівень проведення бойової операції.

«Наша мета – мир, але ми змушені воювати задля досягнення цієї мети», – наголосив глава держави.

Також президент підкреслив, що, згідно його мирного плану, який був підтриманий керівниками інших країн, протягом дії режиму припинення вогню бойовики мали можливість обрати мир – здати зброю, звільнити заручників, повернутися до мирного життя або залишити територію країни.

«Вони обрали війну, тож ми будемо на це відповідати», – сказав Порошенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *