ОСТАННІ НОВИНИ

Британці відмовили у видачі віз українським вченим

|

Британці відмовилися видати візу українському професору, автору понад 1000 наукових праць, 46 винаходів і 17 монографій Наталії Губергріц, заявивши, що “не впевнені” в її намірі займатися в Британії науковою медичною діяльністю.Всього було відмовлено у візах десятьом українським медикам, які планували їхати на цю подію. Про це йдеться у статті Сергія Сидоренка для ЄвроПравди

Серед них ще три професора зі світовим ім`ям – Володимир Копчак, Ігор Хом`як, Володимир Клименко. Усі вони, на думку британців, вирішили обдурити посольство і полетіти в Лондон «під приводом» участі в медичному симпозіумі.

Усі необхідні довідки, сплачені авіаквитки і готелі, а також неодноразові прохання організаторів конгресу сприяти у видачі віз медикам були проігноровані британською стороною.

Примітно, що українські лікарі отримали паспорти з відмовою 24 червня – у день, коли конференція вже почалася. Тобто навіть у разі видачі візи вони не змогли б нею скористатися, адже авіаквитки «згоріли» ще напередодні.

«Хоча ми здавали паспорти місяцем раніше, часу було цілком достатньо. Схоже, з відмовою свідомо тягнули, не залишивши нам можливості опротестувати її», – поділилася з ЄвроПравдою професор Губергріц.

За даними ЄвроПравди візова практика, щодо українців суттєво погіршилась саме в останні місяці. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *