ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-міністр Януковича, якого розшукують, отримав громадянство Ізраїлю

|

Едуард Ставицький, який займав в уряді Миколи Азарова посаду міністра енергетики та вугільної промисловості, отримав громадянство Ізраїлю і знаходиться на території цієї країни. Про це пише ZN.UA з посиланням на власні джерела в ізраїльських дипломатичних колах.

За його даними джерела, отримання Ставицьким першого ступеню ізраїльського громадянства стало можливим за рахунок його коренів – одна з бабусь Ставицького була єврейкою.

Ставицький вважається бізнес-партнером сім`ї усунутого екс-президента Віктора Януковича. Коли Ставицький був міністром, то регулярно супроводжував президента в поїздках на Афон, неодноразово ночував у монастирях і навіть носив оберіг, подарований афонськими старцями.

Як відомо, в Україні екс-глава Міненерго оголошений в розшук. Ставицький проходить по кримінальній справі щодо осіб з числа вищого керівництва держави за статтями «привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах», а також «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом».

21 березня слідчі Генпрокуратури вилучили в квартирі Ставицького близько 50 кг золота і 5 млн доларів.

Фото: ipress.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *