ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС обвинувачує "ДНР" і "ЛНР" у залякуванні журналістів

|

Європейський Союз обвинувачує представників “Донецької народної республіки” і “Луганської народної республіки” у залякуванні журналістів.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Європейської служби зовнішньополітичної діяльності ЄС, передають “Українські Новини“.

У документі зазначається, що ЄС глибоко стурбований насильством на Сході України в результаті діяльності незаконних збройних груп, а також впливом насильства на свободу засобів масової інформації й свободу висловлення думок.

“Ми рішуче засуджуємо залякування журналістів самопроголошеними “владою” у Донецькій і Луганській областях, у тому числі фізичні погрози й викрадення, як це було зазначено представником Організації з безпеки й співробітництва в Європі з питань свободи ЗМІ Дунею Міятович”, – сказано в повідомленні.

Разом з тим ЄС шкодує про інцидент, у якому два російських журналісти були травмовані першого липня, а також загибель російського журналіста Анатолія Кляна.

У повідомленні зазначається, що ці події показують всю серйозність ситуації на Сході України.

Також згадується й недавнє незаконне затримання двох журналістів Hromadske.TV проросійськими сепаратистами в Луганській області.

“Безпека журналістів є фундаментальною основою права на свободу засобів масової інформації, і ми закликаємо всі сторони це право дотримувати”, – додано в повідомленні.

ЄС закликає українську владу провести незалежне розслідування із приводу всіх недавніх випадків порушення прав журналістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *