ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перевірили роботу аварійної служби газу 104

|

ПАТ «Львівгаз» перевірило готовність до надзвичайних ситуацій служби 104 на території Львівської області. Впродовж двох тижнів бригади швидкого реагування здавали теоретичні іспити та брали участь у практичних тренуваннях, аби продемонструвати свою готовність до  локалізації наслідків можливих аварій. За результатами перевірки було визначено найкращі управління. Першість здобула бригада служби 104 Перемишлянського району. Окрім того в п’ятірку кращих також увійшли бригади Жидачівської, Золочівської, Городоцької та Червоноградської районних служб.

Такі заходи ініційовані підприємством з метою посилення безпеки в області та підвищення оперативності роботи аварійних служб у випадках витоків газу, проривів газопроводів та в інших надзвичайних ситуаціях. Перевірку пройшли усі бригади швидкого реагування, які працюють в регіоні. Вони на практиці продемонстрували свої знання та вміння, адже під час навчання їм довелося ліквідовувати умовний витік газу в підземному газопроводі, неподалік житлового будинку.

«В умовах сьогодення, коли на території держави тривають військові дії, як ніколи важливо дотримуватися заходів безпеки та бути готовими до будь-яких ситуацій. Останнім часом ми багато чуємо про вибухи газу і на газопроводах, і у житлових будинках під час побутового використання газу. Тому, вирішили підготувати аварійні служби у нашому регіоні для оперативної реакцій в таких ситуаціях та провести для них практичні тренування. Бо, саме від їх роботи та правильних дій залежить дуже багато –  передовсім життя оточуючих» – наголосив головний інженер ПАТ «Львівгаз» Дмитро Сдобнов.

Основними критеріями за якими оцінювали роботу бригад аварійних служб газу 104  – це правильні дії диспетчера, оперативність доїзду до місця виклику, швидкість локалізації аварії та вміння надавати невідкладну допомогу. За результатами виконання цих теоретичних та практичних завдань і були визначені найкращі аварійно-диспетчерські бригади.

«Загалом ми задоволені рівнем підготовки наших аварійних служб. Вони показали хороші результати та оперативну роботу. Звичайно є райони в яких підготовку бригад необхідно покращити і ми вже працюємо в цьому напрямку. Саме тому було прийнято рішення збільшити кількість практичних тренувань та проводити їх частіше», – наголосив  Дмитро Сдобнов.

Нагадаємо, ПАТ «Львівгаз» має організовану аварійно-диспетчерську службу, яка забезпечена загальнодержавним засобом оперативного зв’язку «104» та власною виробничою базою, необхідною для виконання всіх видів робіт з газопостачання, відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання України та несе юридичну відповідальність за безпеку і надійність газопостачання у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *