ОСТАННІ НОВИНИ

Хто залишається на Майдані? Активісти погрожують знімальним групам (відео)

|

На Майдані Незалежності люди, що назвали себе “майданівцями”, напали на знімальну групу “5 каналу”. Невідомі намагалися завадити зйомкам біля барикади на вулиці Городецького, мотивуючи це небажанням показувати власні обличчя на камеру, а також недовірою до роботи преси. Четверо людей у камуфляжі вимагали стерти відзнятий матеріал. Коли оператор відмовився це зробити – застосували силу. Крім того, під час інциденту лунали погрози в бік знімальної групи СТБ, інформує 5 канал.

“У нас кухня! І не треба мене знімати, бо щас камеру разоб’ю!” – так чоловік у камуфляжі реагує на появу знімальної групи “5-го каналу”. Журналісти намагаються розпитати, чи безпечні барикади на вулиці Городецького, адже напередодні з уст голови РНБО пролунало, що на одній з барикад знайшли вибухівку. Поряд помітили словесну перепалку журналіста каналу СТБ з молодиком, тож спробували з`ясувати, чому колегам заважають знімати.

На камеру “5-го каналу”, яка фіксує перепалку – троє чоловіків кидаються вже за мить. Одразу кілька молодиків дають стусанів операторові. Їм намагається завадити жінка, утім молодик, що називає себе Андрієм на прізвисько “Слон” – продовжує заважати зйомкам.

П`ятеро осіб вимагають показати відзняте відео, а потім стерти його. Коли журналісти відмовились – знову отримали погрози розбити камеру. Залишити місце зйомки їм не дозволи, а оператор отримав удар у живіт.

Медійники викликали міліцію – та мовчки спостерігала за штовханиною. Тим часом, із території Майдану намагалися вигнати й іншу знімальну групу.

Факт нападу і погроз журналістам уже зареєстрували у Шевченківському райуправлінні столичної міліції. Напад на знімальну групу на Майдані Назалежності тут кваліфікували, як перешкоджання професійній діяльності журналістів. Триває з’ясування обставин інциденту. 

Відео: 5 канал 
Фото: dt.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *