ОСТАННІ НОВИНИ

Люди у вишиванках заполонили Токіо (фото)

|

У суботу, 28 червня, за ініціативи спільноти українців в Японії “Краяни” в Токіо відбувся другий мегамарш у вишиванках. Сотні людей у вишиванках пройшлись Токіо за мир в Україні.

Про це повідомили в посольстві України в Японії, передає УП.


Захід відбувся в центральному районі столиці Японії – Ґінза.

Метою заходу була популяризація та ознайомлення громадян країни, де сходить сонце, з українською культурою, національним одягом, піснями, а також об’єднання української спільноти в Японії.

 

В заході взяло участь близько 150 учасників, серед яких були українці, японці, американці та громадяни інших країн.

 

З самого ранку йшов сильний дощ, проте перед початком заходу він перестав і кожен з учасників та перехожих зміг оцінити красу української вишиванки.

Парад підтримали не лише закордонні українці в Японії, але й дипломатичний сектор Посольства України в Японії та надзвичайний та повноважний Посол Ігор Харченко.

 

У зв’язку з напруженою ситуацією в Україні, а також через можливість проведення провокацій, була посилена охорона.

 

На святі були присутні вишиванки з різних регіонів України і кожен з учасників вигукуючи “Слава Україні – Героям Слава!” підтримав свою Батьківщину, її єдність та мир на її землі.

Захід відбувся за підтримки Посольства України в Японії, місії Української Православної Церкви Київського Патріархату, а також представниками українського бізнесу в Японії.

 

У Токіо мегамарш у вишиванках вперше відбувся у 2013.

У 2013 році захід зібрав більше 70 українців, які проживають в Японії, а також японці, яким цікава та небайдужа Україна.

 

Фото: Mykola Solotskyy 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *