ОСТАННІ НОВИНИ

Майдан не хоче такого «перемир’я»

|

На П`ятому Віче на Майдані зібралось кілька тисяч людей, які підтримали звернення до президента України щодо припинення перемир`я.

Активісти зі сцени зачитали вимоги, які вже передали в Адміністрацію президента, передає УП.

Крім припинення перемир`я вони стосуються введення в Україні військового стану, забезпечення військових необхідною зброєю для знищення терористів, вимоги від країн ЄС і США введення 3 етапу санкцій щодо Росії.

 

Пізніше, запропонували ще одну вимогу – усунути від переговорного процесу Виктора Медведчука, Нестора Шуфрича і “інших зрадників”.

Перед зачитанням звернення, активісти сотень Майдану попередили президента України Петра Порошенка, що ця недільна акція може стати останньою мирною, оскільки він має прислухатися до справжнього носія влади – народу України.

“У президента великий шанс і аргумент перед ЄС показати, що він не в змозі продовжувати мирний план, який закінчується у понеділок. Якщо він не почує вимоги, ми будемо його вважати зрадником країни. Його чекає доля Януковича”, – лунало зі сцени.

Крім того, командир батальйону “Донбас” Семен Семенченко, виступаючи зі сцени, розповів, що українські військові перебувають у жахливому становищі, тому що кошти, які спрямовані урядом на їхнє забезпечення, не потрапляють до адресата.

 

“Досі Мінфін виділяє гроші, які спрямовані на підтримку підприємств, які вже підпорядковані сепаратистам. У владних структурах багато зрадників”, – наголосив він.

С.Семенченко також закликав не вважати Донбас проблемним регіоном і не відмовлятися від нього. “Донбас – за Україну, хоча там є обдурені люди”, – сказав він.

“Ніяка Європа нам не допоможе. Ми маємо навести лад самотужки. Ми можемо зупинити вторгнення агресора”, – відзначив командир.

 

На наступну неділю людей знову скликають на Віче, а у вівторок закликали прийти під Верховну Раду і вимагати від депутатів прийняття нового закону про вибори. 

Як відомо, 27 червня президент Петро Порошенко ухвалив рішення про продовження “перемир`я” ще на 72 години.

Незважаючи на перемир`я, терористи продовжують вести обстріл позицій сил АТО.

Фото: з Твіттера NatalieZubar, Євромайдан,  DNTSK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *