ОСТАННІ НОВИНИ

Медведчук і Шуфрич можуть стати губернаторами?

|

Президент Росії Володимир Путін наполягає на участі Віктора Медведчука в переговорах не тільки тому, що той є конфідентом президента РФ.

Про це пише Дзеркало тижня з посиланням на джерело в Москві, передає УП.

Залучення канцлера Німеччини Ангели Меркель до “відбілювання” голови “Українського вибору” необхідно Путіну для того, щоб повернути Медведчука в українську політику, – пише видання.

Як запевняє джерело, механізм повернення лежить через можливість зробити Медведчука губернатором Донецької області.

Нестор Шуфрич, який також бере участь у переговорах, у свою чергу повинен очолити Луганську область.

Надалі, очоливши Донецьку ОДА, Медведчук має використовувати отримані плюси – ресурси найбільш населених регіонів – для підтримки його політсили на майбутніх парламентських виборах.

Очікується, що питання про губернаторство Медведчука буде поставлено (якщо вже не поставлено) в конфіденційних переговорах президентів Росії і України.

Джерело в групі, що займалася підготовкою та проведенням переговорів, розповіло, що під час другої зустрічі в Донецьку в п`ятницю Медведчук активної участі не брав, більше мовчав.

При цьому, поки тривала зустріч, він постійно? виходив для спілкування з сепаратистами.

Як відомо, 27 червня в Донецьку був проведений другий раунд консультацій так званої тристоронньої групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Нак консультаціях були присутні представники бойовиків з “ЛНР” і “ДНР”, Віктор Медведчук, народний депутат Нестор Шуфрич, екс-президент України Леонід Кучма.

При цьому посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич брали участь у засіданні Тристоронньої контактної за дорученням президента України Петра Порошенка.

Натомість у вівторок представник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий на брифінгу запевнив, що народний депутат Нестор Шуфрич і лідер руху “Український вибір” Віктор Медведчук не були уповноважені представляти українську сторону на тристоронніх переговорах в Донецьку.

Фото: comments.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *