ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики обстріляли блокпости навколо Слов`янська. Є загиблі та поранені

|

Бойовики обстріляли блокпости навколо Слов`янська і напали на опорний пункт АТО. Про це повідомив на сторінці у facebook речник АТО Владислав Селезньов.

За його словами, ситуація на сході України залишається напруженою. Зокрема, у вівторок бойовики, ігноруючи “мирний план”, обстріляли блокпости навколо Слов’янська із застосуванням стрілецької зброї, автоматичних гранатометів АГС-17 та мінометів.

Загиблих серед українських військовослужбовців внаслідок обстрілу немає.

Окрім того, за даними Селезньова, бойовики напали на опорний пункт сил АТО на сході України, який забезпечує охорону та оборону державного кордону на певній ділянці задля уникнення в Україну бандформувань. 

«Внаслідок мінометного обстрілу та пусків з протитанкової керованої ракети було пошкоджено бойову машину піхоти, отримали смертельні поранення двоє українських військовослужбовця, ще трьох було поранено. Наразі військовослужбовці перебувають в медичному закладі, їм надана відповідна допомога», – написав В.Селезньов.

Як відомо, у вівторок під Слов`янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули.

В п`ятницю президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби.

“Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави”, – заявив він.

Речник АТО Владислав Селезньов уточнив, що Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР” бойовики заявили, що погоджуються на перемир`я до 27 червня.

Фото: tsn.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *