ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень до Польщі виїхало 48 біженців зі Сходу та Криму

|

Починаючи з 20 березня цього року український кордон у напрямку Республіки Польща перетнуло 412 жителів окупованого Криму та Сходу України, які попросили статусу біженців у сусідній країні. З них 42 осіб повернулися в Україну, оскільки їх не влаштовували умови проживання у Польщі. Про це Львівському порталу повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Протягом останнього тижня до Польщі поїхало просити статусу біженців 48 людей, з них 25 – жителі окупованого Криму, решта – Луганської та Донецької областей.

Як зазначили у Західному регіональному управлінні, в основному біженці перетинають кордон по пішому пункті пропуску «Шегині». Переважно переселенці використовували внутрішні паспорта громадянина України, хоча частина з них мала закордонні паспорти. Однак у всіх без винятку осіб були відсутні «шенгенські» візи.

Також прикордонники зазначили у коментарі Львівському порталу, що кількість біженців останнім часом суттєво збільшилась.

За даними Львівського порталу, процедура отримання статусу біженця в Польщі може тривати до року. І протягом цього часу люди проживають у пунктах тимчасового тримання, які знаходяться поблизу великих міст Польщі. 

Фото: ДПСУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *