ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Сех під занавіс губернаторства обдарувала підприємця 75 га землі з водним плесом?

|

Голова Львівської обласної держадміністрації Ірина Сех в обхід аукціону та погодження громади Бродівського району у терміновому порядку надала дозвіл на оренду 75 газемлі разом із водним плесом підприємцю Михайлу Сагану для рибогосподарських потреб. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Львівського порталу.

«Йдучи з посади, Сех Ірина вирішила обдарувати в обхід аукціону підприємця на 75 га.
Справа така, що згідно розпорядження нашого голови ОДА, від 4 червня року /№217/0/5-14 «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж ділянок в натурі», фізичній особі – підприємцю надано перший дозвіл на отримання земельної ділянки площею75 га в оренду для рибогосподарських потреб», – написав О.Ганущин.

Депутат наголосив, що видаючи таке розпорядження, голова Львівської ОДА не могла не знати, що згідно Водного Кодексу України, водні об`єкти надаються у користування за договором оренди земель водного фонду на земельних торгах із земельною ділянкою.
«Якщо вона навіть цього не знала, то це знали юристи Львівської ОДА, які готують висновок на кожен розпорядчий документ. Зокрема, у висновку на цей проект розпорядження чітко йдеться, цитую оригінал: «з огляду на вищезазначене… проект розпорядження… не відповідає вимогам чинного законодавства…». Таким чином, в обхід встановленої законодавством процедури аукціону, Ірина Сех вирішила обдарувати жителя с. Оріхівчик Сагана Михайла Михайловича75 га землі з водним плесом в придачу», – зазначив Олександр Ганущин.

За його словами, розпорядження робилося у вкрай рекордні терміни, оскільки час визначений на посаді І.Сех добігав кінця.
«На мій інформаційний запит також не отримано інформації, а значить, цей проект розпорядження не пройшов відповідне погодження з громадами Бродівського району.
Цікаво, чи прокурор у такому випадку побачить не тільки порушення земельного законодавства, а й корупцію?», – додав депутат. 



Фото: прес-служба ЛОДА 
         Facebook  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *