ОСТАННІ НОВИНИ

Журналісти з РФ вибачилися за брехню про події в Україні

|

Журналісти телеканалу міністерства оборони Росії “Звєзда” визнали, що спотворювали інформацію щодо подій на Сході України. У розпорядження “5-го каналу” потрапили заяви Євгена Давидова та Микити Конашенкова, в яких вони вибачаються перед народом України за відверту брехню російських ЗМІ. 

Давидов і Конашенков зізнаються у тому, що під час роботи в Слов`янську та Краматорську майже вся інформація, яку вони оприлюднювали – вигадана. Готові тексти їм надсилали з редакції у Москві. Саме ці двоє розповсюдили матеріал про, нібито, використання фосфорних бомб під Слов`янськом та про використання українською армією установок “Град” проти мирного населення.

Серед іншого журналіст повідомив: “О темах для съемок мне говорило руководство телеканала в Москве. В том числе о фосфорных бомбах , которые лично не видел. Факты несоответствия обстановки, той, что показывает российское ТВ, наблюдал неоднократно. В связи с чем приносим извенения народу Украины”.

Нагадаємо, Євгена Давидова та Миколу Конашенкова затримала Служба безпеки України у Дніпропетровську. Після розмови їх передали російським дипломатам.

Відео: 5 канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *