ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині завершився «Кубок Карпат 2014» зі спортивного туризму

|

На Львівщині фінішував ХХІ Чемпіонат Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту зі спортивного туризму «Кубок  Карпат 2014». Про це Львівському порталу  повідомили у Львівському обласному відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту МОН.

Протягом 10 днів 114 спортсменів з 11 команд подолали дистанцію довжиною понад130 км. Маршрут проходив у мальовничих місцях Карпатських гір через територію Закарпатської та Львівської областей. Спортсмени подолали хребет Боржава (гора Стій –1681 м, гора Великий Верх –1598 м), хребет Грабова, хребет Смерек (1421 м), гору Чорна Ріпа (1285 м) та інші висоти українських Карпат. Під час змагань юні туристи побачили такі міста як Свалява, Міжгір’я, села Верх Бистрий та Славське.

Маршрут включав проходження крутих схилів, потужних потоків річок, скельних та кам’янистих схилів та п’ять контрольних пунктів. Кожен контрольний пункт команда повинна була проходити одночасно усім складом маючи при собі необхідне бівуачне спорядження та екіпірування.

Завдяки сприятливим погодним умовам чи не вперше до фінішу дійшли усі команди, які стартували. Переможцем змагань стала команда «Альфа» на чолі з інструктором спортивного туризму Юрієм Азарським. Друге місце посіла команда «Ведмедики Гаммі» (керівник – інструктор спортивного туризму Олег Медведєв). Третьою до фінішу дійшла команда «Діти капітана Гранта» (керівник – інструктор спортивного туризму Юрій Бурда).

Нагадаємо, що цьогорічні змагання зі спортивного туризму «Кубок Карпат 2014» проводилися вже 21 раз поспіль. Організаторами заходу традиційно стали Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, молодіжний центр «Перевал» та Львівська обласна федерація спортивного туризму.

Фото: Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *