ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відновлять дитячі заклади оздоровлення

|

Сьогодні депутати Львівської обласної ради ухвалили рішення «Про затвердження Програми з підтримки і функціонування діючих, відновлення закритих та будівництва нових дитячих закладів оздоровлення і відпочинку на 2014-2020 роки». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Згідно з рішенням фінансування заходів Програми здійснюється з обласного та місцевих бюджетів, за рахунок коштів державного бюджету, які передбачаються на виконання зазначених завдань на відповідний період, і позабюджетних коштів, незаборонених  законодавством.

Разом з тим, Львівській обласній державній адміністрації, головам райдержадміністрацій та міськвиконкомів міст обласного значення потрібно під час складання проектів відповідних  бюджетів передбачати кошти на реалізацію Програми, а також забезпечити проведення постійного моніторингу та надання обласній раді щорічного звіту про виконання Програми.

Очікуваним результатом виконання Програми є забезпечення сучасного розвитку інфраструктури закладів оздоровлення та відпочинку і створення безпечних умов перебування в них дітей.

У результаті виконання Програми з`явиться можливість забезпечити одночасний відпочинок у літній період близько 2500 дітей у закладах оздоровлення та відпочинку за одну зміну, а також започаткувати їх пристосування для цілорічної діяльності. Також очікується зменшення негативного впливу природних факторів на безпечне перебування дітей на оздоровленні та розроблено навчальну програму національно-патріотичного, екологічного виховання дітей та молоді.

Відповідно до Програми на 2014 рік заплановано провести реконструкцію наступних закладів: дитячої туристичної база «Карпати» (с. Кам’янка Сколівського району), дитячої  туристичної  бази «Трембіта» (смт Славське Сколівського району), Жовківського районного дитячого центру оздоровлення, відпочинку та туризму «Росинка» (с. Зіболки Жовківського району) та Дитячого позаміського закладу відпочинку «Сокіл» (с. Сасів Золочівського району). На ці заходи в обласному бюджеті передбачать 2,7 млн грн.

 Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *