ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи просять в ЄС спростити процедуру придбання засобів спецзахисту

|

Народні депутати України, члени міжфракційного депутатського об’єднання «Львівщина» звернулись до керівництва Європейського Союзу з проханням створити можливості для безкоштовної передачі та купівлі бронежилетів і обладнання для захисту військових, а також безперешкодного перетину кордону з боку країн ЄС. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба між фракційного об’єднання «Львівщина».

Зокрема, депутати звернулися до Президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу, Президента Європейської ради Германа Ван Ромпея та Генерального Секретаря Ради Європи Торбйорна Ягланда.

Нардепи зазначають, що на складах армій країн ЄС є тисячі бронежилетів, котрі відслужили своє, але при цьому перебувають в абсолютно задовільному стані. «На жаль, підзаконні акти ЄС не дозволяють вільно купляти цю продукцію. Відтак громадяни України, щоб допомогти своїм військовим, змушені на собі переносити засоби спецзасобу через кордон», – зазначено у повідомленні.

«Змушені констатувати, що внаслідок антидержавної, антиукраїнської політики попередньої влади, українське військо не спроможне чинити повноцінний спротив озброєним злочинцям. Дуже часто українські вояки змушені йти під кулі без бронежилетів та захисних шоломів, або ж будучи екіпірованими застарілим та неефективним оснащенням… Кожного дня волонтери здійснюють пошук та закупівлю за кордоном за власні кошти засобів захисту для українських військовиків. Сотні наших співгромадян перетинають Державний кордон України з країнами ЄС з метою перенести на собі по одній касці та бронежилету, які пізніше передадуть на потреби українського війська», – йдеться у тексті звернення депутатів.

Парламентарі просять керівництво ЄС спростити процедуру закупівлі або безкоштовної передачі засобів спецзахисту, щоб врятувати життя українських військових.

«Від імені українського народу звертаємось до Вас з проханням створити можливості для безкоштовної передачі та купівлі бронежилетів і обладнання для захисту військових, а також безперешкодного перетину кордону з боку країн Європейського Союзу. Сьогодні ворог на конфлікті з Україною випробовує єдність усієї міжнародної спільноти. Від того, чи вистоїть сьогодні Україна, без перебільшення, залежить мирне майбутнє Європи й цілого світу!», – наголошують нардепи з МДО «Львівщина».

Звернення підписали народні депутати України: Ярослав Дубневич, Михайло Хміль, Ігор Васюник, Олег Канівець, Василь Пазиняк, Ярослав Гінка, Роман Ілик, Степан Курпіль та Лідія Котеляк.

ФОТО: Самооборона Львівщини  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *