ОСТАННІ НОВИНИ

У МВС хочуть зробити коридор із зони АТО в напрямку Красного Лиману

|

Коридор для виводу мирного населення із зони проведення антитерористичної операції буде організований, ймовірно, в напрямку міста Красний Лиман (Донецька область), заявив радник глави МВС України з питань тимчасового переміщення населення Донбасу із зони конфлікту Зорян Шкіряк. Пишуть «Коментарі», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«На даний момент не можу уточнити чи конкретизувати, де буде створений цей коридор, але попередньо визначено, що він буде створений в напрямку Красного Лиману», – сказав Шкіряк на брифінгу в МВС п´ятницю.

Він нагадав, що постановою Кабінету Міністрів створено міжвідомчий штаб, який займається цим питанням.

«Буквально сьогодні буде підписано розпорядження і координаційний штаб збереться в повному складі», – додав Шкіряк.

Радник глави МВС розповів, що в найближчі дні разом з головою координаційного штабу – заступником голови Держслужби з НС, виїдуть у зону проведення АТО – в район м. Слов´янськ, щоб на місці провести рекогносцирування і визначитися з місцем перебування транзитного пункту. За його словами, транзитний пункт буде розрахований на 10 тис. громадян. Вихід людей планується в 2-3 етапи.

Як повідомлялося раніше, 10 червня президент України Петро Порошенко доручив силовикам створити «коридор» для евакуації мирних жителів із зони антитерористичної операції. Порошенко також доручив Кабінету міністрів взяти на себе організацію перевезення людей, а також створити мережу мобільних пунктів для забезпечення мирного населення питною водою, харчуванням та медикаментами.

Нагадаємо, раніше Порошенко запропонував чинним на сході України російським найманцям «коридор» в Росію.

Фото: loft36.de

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *