ОСТАННІ НОВИНИ

Затримано львів’янина, який влаштував різанину на ринку

|

У Львові працівники міліції встановили особу зловмисника, який у травні завдав тяжкі тілесні ушкодження трьом продавцям одного з львівських ринків. Ним виявився 43-річний львів’янин, раніше судимий. Під час затримання злочинець чинив опір правоохоронцям та намагався позбутися речових доказів. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

У Сихівський райвідділ міліції 28 травня о 08.40 надійшло повідомлення від бригади швидкої медичної допомоги про те, що вони госпіталізували трьох чоловіків з колото-різаними ранами. У той же час у райвідділ міліції надійшло повідомлення від оператора «102», який повідомив, що на одному з львівських ринків невідома особа нанесла тілесні ушкодження трьом чоловікам та викрала автомобіль.

Виїздом слідчо-оперативної групи встановлено, що близько 08.20 невідомий чоловік перебував на ринку сільськогосподарської продукції. Зловмисник придбав у продавців продукти харчування і розрахувався з ними купюрами номіналом 500 гривень. Згодом у продавців виникла підозра щодо справжності банкноти і вони наздогнали чоловіка, щоб йому сказати про це. Але у відповідь зловмисник витягнув ніж та наніс ним тілесні ушкодження усім трьом продавцям.

Згодом, зловмисник побачив, що за територією ринку стоїть незачинений автомобіль, у якому не було водія. Чоловік сів в авто та поїхав у невідомому напрямку. Через деякий час працівники міліції знайшли викрадений автомобіль на одній з вулиць Львова.

У ході проведення розшукових заходів зловмисника, співробітники Сихівського райвідділу міліції та співробітники Управління карного розшуку ЛМУ ГУМВС України у Львівській області встановили, що до скоєння кримінальних правопорушень причетний 43-річний львів’янин, який вже був раніше судимим і ніде не працює.

«При затриманні чоловік чинив опір правоохоронцям, а також намагався знищити речові докази. А саме, спалив велику кількість підроблених 500 гривневих купюр», – зазначив начальник Львівського міського управління міліції, підполковник міліції Сергій Зюбаненко.

Зокрема, в ході обшуку помешкання зловмисника, правоохоронці вилучили значну кількість товарів, які він купував на ринках і в магазинах міста, щоб реалізувати підроблені купюри і отримувати решту.

«Під час проведення обшуку у помешканні зловмисника, до працівників міліції звернулась громадянка, яка проживає кількома поверхами нижче. Жінка повідомила, що в неї з каналізації виплили подрібнені 500 гривневі купюри, тобто затриманий не лише палив підроблені банкноти, але і намагався позбутися їх, скидаючи в каналізаційний отвір», – додав Сергій Зюбаненко.

 Зловмисника затримано згідно ч.1 ст.208 (затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України, за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України, за ч.1 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України та за 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України.

Фото: ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *