ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорили проект Стратегії розвитку сталого туризму в Карпатах

|

У Львові в приміщенні Львівської торгово-промислової палати учора відбувся круглий стіл, під час якого обговорили проект Стратегії розвитку сталого туризму в Карпатах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Участь у ньому взяли представники департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації, державних адміністрацій гірських районів області, Львівської торгово-промислової палати, наукових, громадських та природоохоронних організацій.

Загалом Стратегія спрямована на узгодження та координацію підходів країн Карпатського регіону до розвитку сталого туризму, презентує загальне розуміння й платформу для планування та управління розвитком туризму в регіоні в період 2015-2024 рр.

Впродовж круглого столу учасники детально проаналізували положення робочої версії Стратегії, обговорили попередньо визначені мету та завдання на період до 2024 року. Усі учасники заходу одностайно відзначили той факт, що Українські Карпати мають надзвичайно великий потенціал для розвитку туризму та є однією з найбільш конкурентоспроможних дестинацій сталого туризму в Європі.

При цьому заступник начальника управління туризму та курортів департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації Наталя Табака наголосила, що сталий розвиток туризму в Карпатах повинен супроводжуватись бережливим використанням природних ресурсів, активною співпрацею громадськості, органів місцевої влади та бізнесу, а також створенням безпечних умов для туристів.

Важливо зауважити, що Стратегія не є автономним планом дій та заходів щодо оцінки та сталого використання визначних природних та історико-культурних ресурсів з метою розвитку туризму, а є складовою частиною комплексних дій та зусиль Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *