Прокуратура змусила вугільне підприємство виплатити працівникам майже 7 млн зарплати

|

За втручання прокуратури працівникам ПАТ «Львівська вугільна компанія» виплачено майже 7 млн. грн. заборгованої зарплати. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

З огляду на системні порушення права працівників вказаного товариства на своєчасну оплату праці органами прокуратури здійснюється постійний контроль на цьому напрямку.

Так, у цьому році лише за документами прокурорського реагування погашено заборгованість із виплати зарплати на загальну суму 6,9 млн. грн. На даний час борг компанії становить 4,8 млн. грн. відповідно.

Водночас, у травні за результатами прокурорської перевірки стосовно голови правління вугільної компанії зареєстровано низку кримінальних проваджень за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 175, ч.1 ст.172 КК України.

Наголосимо, згадану перевірку здійснено із залученням спеціалістів Територіальної державної інспекції з питань праці у Львівській області, Західної міжрегіональної державної інспекції нагляду у вугільній промисловості, а також управління соціального захисту населення Сокальської РДА

На даний час у вказаних кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.

Також прокуратурою Сокальського району в інтересах працівників ПАТ «Львівська вугільна компанія» в 2014 році заявлено 24 позови до суду. Йдеться про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати на загальну суму 117 тис. грн.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *