ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни-пішоходи потрапляють під колеса авто з власної вини - ДАІ

|

Львів’ян просять бути максимально уважними на дорогах. За інформацією відділу ДАІ Львова, з початку року було складено 146 протоколів за порушення пішоходами правил дорожнього руху. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зокрема, 59 протоколів складено через перехід дороги на заборонений сигнал світлофора, 85 – на пішоходів, які порушували правила дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, два – через створення аварійних ситуацій.

За п’ять місяців у Львові зафіксовано 268 ДТП з потерпілими, в яких загинуло 11 людей, 10 з яких – пішоходи, ще 297 зазнали тілесних ушкоджень. Зафіксовано 153 наїзди на пішоходів. За інформацією відділу ДАІ Львова, кожна третя ДТП за участю пішоходів стається з їхньої вини.

Нагадаємо, у місті вже з вересня 2013 року триває загальноміська кампанія з безпеки дорожнього руху «Львів – безпечне місто». За цей час уже понад 8 тисяч першокласників повторили правила дорожнього руху.

На шкільних тренінгах дітей вчать переходити дорогу на потрібний сигнал світлофора, пам’ятати про те, що потрібно дивитися в обидві сторони дороги, не користуватися портативними пристроями на дорозі та навушниками.

«Пішоходи мають самостійно подбати про свою безпеку – переходити через дорогу лише у визначених місцях, а також пам’ятати, що на вас дивляться діти і ви маєте бути позитивним прикладом для них», – зазначає Олександра Паняк, керівник загальноміської кампанії з безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, що чинним законодавством штраф за «непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними в невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортним засобом» становить від 51-85 грн.

Поради безпечної поведінки для пішоходів на дорозі:

1.Перед пішохідним переходом завжди оглядайтеся наліво, направо та ще раз наліво!

2. Рухайтеся виключно по тротуарах та пішохідних доріжках, тримаючись правого боку.

3. За межами населених пунктів, йдіть узбіччям чи краєм проїзної частини назустріч транспорту.

4. У темну пору доби, чи в умовах недостатньої видимості, носіть світловідбиваючі елементи на одязі, щоб вас було добре видно іншим учасникам дорожнього руху.

5. Виходячи на проїзну частину з-за транспортних засобів та об’єктів, які обмежують оглядовість, переконайтеся, що довкола немає рухомого транспорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *