ОСТАННІ НОВИНИ

Болгарія відмовляється від «Південного потоку» газу з Росії

|

Глава болгарського уряду Пламен Орешарскі в неділю розпорядився призупинити всі роботи в рамках проекту «Південний потік». Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ЗМІ.

За його словами, це рішення діятиме до завершення розгляду в Європейській комісії, де вважають, що цей проект не відповідає антимонопольним нормативам ЄС.

Південний потік – планований російсько-італійський проект системи газопроводів, що мав пройти дном Чорного моря з Новоросійська в обхід України.

Офіційний представник Єврокомісії Антуан Коломбані раніше повідомив, що ЄК просила Болгарію призупинити реалізацію проекту «Південний потік» на період з`ясування відносин з ЄС в рамках попередження про порушення союзного законодавства у разі будівництва цього газопроводу.

Член Єврокомісії з енергетики Гюнтер Еттінгер заявляв, що проект газопроводу «Південний потік» не просунеться, доки Росія не змінить свого курсу щодо політичної кризи в Україні.

Навесні 2014 року, після анексії Криму Росією, європейські політики називали проект газопроводу «мертвим», а 17 квітня 2014 Європейський парламент прийняв резолюцію, у якій йшлося про відмову від побудови «Південного потоку». В середині квітня 2014 року секція газопроводу «Південний потік» була розібрана у Болгарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *