ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти вимагають від Порошенка звільнити Литвина і підпорядкувати прикордонників собі

|

Активісти віче на Майдані Незалежності в Києві вирішили звернутися до керівництва держави з пропозицією щодо реформування Державної прикордонної служби. Відповідне звернення Центральної ради сотень Майдану прочитали зі сцени, передає УНН.

Активісти зачитали лист-звернення до керівництва країни, зокрема, до прем´єр-міністра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради Олександра Турчинова, в.о. Генерального прокурора Олега Махніцького та голови СБУ Валентина Наливайченка з вимогою реформувати Державну прикордонну службу України.

«Вимагаємо від керівництва держави, по-перше – негайного усунення від своїх обов´язків голови Державної прикордонної служби Миколи Литвина», – йдеться у зверненні.

Також Майдан вимагає провести перевірку діяльності Литвина та його підлеглих. А в разі підтвердження фактів невиконання службових завдань відкрити кримінальні провадження та звільнити винних осіб.

Крім того, активісти виступили з ініціативою про виведення Державної прикордонної служби зі складу Міністерства внутрішніх справ та передачі в безпосереднє підпорядкування Президентові України Петру Порошенку, як окремої державної установи.

Крім того, учасники віча просять владу терміново відреагувати на ситуацію на східному кордоні України і посилити Держприкордонслужбу іншими військовими підрозділами.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *