ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція затримала хлопця, який убив бабусю свого товариша

|

За вбивство літньої жительки села Чернилява Яворівського району, що сталося ще в грудні минулого року, правоохоронці затримали 16-річного хлопця. Як повідомили Львівському порталу у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Львівській області, він товаришував із внуком покійної.

«Звістку про вбивство жительки села місцеві мешканці зустріли з тривогою і не могли повірити, що це зробив місцевий хлопець. Слідство встановило, що юнак перебував у стані алкогольного сп’яніння», – розповів старший слідчий СУ ГУ МВСУ у Львівській області, підполковник міліції Юрій Семочко.

За словами правоохоронця, того вечора хлопець чаркував з друзями. Потім він захотів подивитися телевізор і подався до свого товариша додому. Постукав у двері, почув голос бабці, яка повідомила, що не може відчинити, оскільки щось сталося із дверним засувом. Хлопець вибив двері, увійшов усередину і побачив, що старенька лежить на підлозі без свідомості. Юнак пояснив слідчим, що намагався привести жінку до тями, робив їй штучне дихання, але, не давши ради, вхопив поліно та кілька разі вдарив жінку по голові. Щоб замести сліди, вкинув тіло вбитої до криниці. Потім повернувся до хати та підпалив двері в одній із кімнат.

Невдовзі правоохоронці знайшли в обгорілому будинку мобільний телефон хлопця, який той загубив, але не зміг забрати через пожежу.

Під час розслідування кримінального провадження, юнаку висунули обвинувачення у скоєнні умисного вбивства – особливо тяжкого злочину, покарання за яке передбачено 115 статтею Кримінального кодексу України. Обставиною, що обтяжує покарання стало вчинення злочину щодо людини похилого віку особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння. 

Фото PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *