ОСТАННІ НОВИНИ

Хто наживається на грошах, виділених на проживання вірних присязі кримських вояків

|

На проживання в Одеському санаторії кримських військових, котрі не зрадили присязі й залишились вірними Україні, держава витрачає шалені кошти. Однак військові разом із своїми сім’ями живуть у далеко не найкращих умовах. Що гірше: нещодавно їм повідомили, що час збиратись і думати про виселення. Переселятись із тимчасового помешкання їм просто нікуди. Відтак виникають запитання, кому зараз в Україні вигідно ще більше  підривати довіру військових до держави. Про це пише на своїй сторінці у facebook активістка з Одеси Олена Сивак, яка ознайомилась з умовами перебування військових у санаторії та з іншими їх проблемами, передає кореспондент Львівського порталу.

«В Одесу з Криму прийшли військові , які залишилися вірними присязі і продовжують служити народу України. 570 осіб (військові та члени їх сімей) були розселені Міністерством Оборони в санаторії Куяльник . Умови проживання там не те , що спартанські , а суперспартанскі (фотографії номера нижче). Але всі поставилися з розумінням – тимчасове рішення . Але не буває нічого більш постійного , ніж тимчасове. Військові перебувають на Куяльнику досі . Деякі , хто був з сім`ями , змушений був самостійно шукати варіанти поселення . Але з зарплатою військового 1800-6500 грн. не дуже легко зняти житло , якщо на це треба мінімум 2000-2500 грн . (не рахуючи комунальних) . В основному , військовим допомагали волонтери.

Сьогодні військовим стали в санаторії натякати, що пора вже і з`їжджати. Спочатку подумалося, що вирішили на сезон “нахлібників” виселити , щоб звільнити для відпочиваючих , які платять комерційні ціни .

І ось тут найцікавіше. МО за кожного з 570 осіб на добу платить 300 грн. Якщо зайти на сайт санаторію   , то побачимо, що найдешевша путівка коштує 310 грн. не в сезон і 320 грн. – в сезон. У путівку входить проживання , 3 – разове харчування та лікування. У військових – найпростіші кімнати , зі старими меблями , зі зміною білизни раз на місяць. У лікувальний корпус їх не пускають. Якщо хто хоче скористатися басейном , то треба доплачувати ще 60 грн.

Разом, за такі от спартанські умови проживання МО витрачає на кожну людину 9000 грн. в місяць. Множимо на 570, і отримуємо фантастичну суму в 5 130 000 грн .

За половину суми , яку МО витрачає на людину на місяць, можна було б зняти , наприклад , сучасну квартиру в Аркадії . Враховуючи, що серед військових є люди з сім`ями, то можна було б і ще заощадити.
 

ПИТАННЯ ?

– Навіщо тримати військових в нелюдських умовах?

– Хто зацікавлений в такому неефективному використанні грошей платників податків?

– Куди подітися військовим , якщо МО не вирішить питання з оплатою боргу з проживання в санаторії “Куяльник” ?

– Куди військовим забирати свої сім`ї з Криму?

– Це цілеспрямована програма з вибивання патріотів з армії України або просто чийсь бізнес?», – запитує одеситка.

Фото:  facebook 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *