ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати ініціюють відновлення системи військового управління з Львівщини

|

Депутати Львівської обласної ради вирішили звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відновлення системи військового управління на території Західного регіону України та повернення Міністерству оборони України військових санаторіїв. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

З метою часткового відновлення можливостей військової медицини та системи військового управління на території Західного регіону України, Львівська обласна рада, просить ухвалити відповідні рішення стосовно відновлення системи військового управління на території Західного регіону України шляхом повернення Управління ОК до місця попередньої дислокації в місто Львів, а також повернення до сфери управління МОУ військових санаторіїв в місті Моршин та селищі міського типу Шкло Львівської області, які в 2003 році були в нього вилучені.

У зверненні обласної ради, зокрема, йдеться:

«З лютого триває неоголошена війна Російської Федерації проти України. Анексовано Крим, Кремль всіма силами розпалює сепаратистський рух на Донбасі, там відбуваються збройні напади на військові об`єкти, органи внутрішніх справ, адміністративні будівлі. Терористи вбивають, захоплюють заручників, катують та завдають поранень військовослужбовцям та мирним українським громадянам.

В ході боїв з терористами та диверсантами щодня збільшується кількість загиблих і поранених. Багато військовослужбовців та мирних громадян отримали психологічні травми. Всі вони потребують якісного лікування та реабілітації.

Таке лікування та реабілітація можуть бути забезпечені силами і засобами військової медицини. Втім, ці сили і засоби зазнали серйозних втрат як внаслідок окупації частини території, так і через прийняття попереднім керівництвом поспішних рішень щодо вилучення із сфери управління МОУ ряду установ та закладів медичного спрямування.

В Криму, на окупованій території, залишилось 2 військові шпиталі (в Севастополі і Сімферополі) і 6 військових санаторіїв», – йдеться у зверненні.

Окрім того, депутати констатують, що на території Західного регіону України зруйнована система військового управління через необґрунтовану її передачу зі Львова (Західне ОК) до Рівного (Північне ОК).

 

rmclviv.wordpress.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *