ОСТАННІ НОВИНИ

На трьох суддів Львівського адмінсуду «донесли» у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України

|

На сесії Львівської обласної ради депутати вирішили звернутися зі скаргою до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо здійснення дисциплінарного провадження стосовно суддів Львівського окружного адміністративного суду Крутько О. В., Гулкевич І. З., Кедик М. В. Це рішення підтримали 66 депутатів. Про це поінформувала Львівський портал прес-служба ЛОР.

Метою звернення є відновлення порушеного права громадян на справедливий суд, недопущення суддівського свавілля, а також задля втілення в життя принципу відповідальності представників державної влади за протиправні дії та запобігання аналогічним порушенням з боку представників судової влади.

У зверненні, зокрема, зазначається, що 23 листопада 2013 року Львівський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючої судді  Крутько О. В., суддів Гулкевич І. З., Кедик М. В. – розглянув адміністративну справу № 813/8844/13-а за позовом відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації до Молодіжної координаційної ради “Львівський Євромайдан”, Львівської обласної громадської організації “Об`єднання “Небайдужі громадяни”, Громадського об’єднання “Зарваницька громадська ініціатива”, третя особа на стороні позивача – Головне управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області, про обмеження права на мирні зібрання. Судом постановлено позов задовольнити частково, встановити обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання шляхом заборони відповідачам на встановлення малих архітектурних форм у вигляді наметів, кіосків, навісів та інших малих архітектурних форм, зокрема, тимчасових та пересувних на період з 06.00 год 23 листопада до 29 листопада 2013 року за такими адресами: пр. Свободи, 1, вул. Винниченка, 18, вул. Університетська, 1 та пл. Ринок, 1 у м. Львові.

Депутати вважають, що Судова колегія незаконно та необґрунтовано обмежила конституційне право відповідачів та інших громадян на участь у мирних зібраннях. На думку депутатів, під час здійснення правосуддя у цій справі судді вчинили неправомірні дії, що суперечили Конституції України, нормам чинного матеріального і процесуального права та правилам суддівської етики, а виносячи постанову про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання, керувались не вимогами справедливості, підкоряючись лише закону та керуючись принципом верховенства права, як це передбачено присягою судді, а радше виходили з міркувань політичної доцільності.

Фото: ua.golos.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *