ОСТАННІ НОВИНИ

Майдан має бути місцем пам’яті, а не проїжджою частиною – історик

|

Майдан Незалежності і столична вулиця Інститутська мають залишатись пішохідними. Таку думку висловив історик, громадський діяч, директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В`ятрович. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Центру досліджень визвольного руху. 

«Деякі чиновники хочуть відновити попередній вигляд Майдану. Говорять, що треба відновити звичайний рух транспорту та швидко провести реконструкцію. Мене це бентежить, як історика. Бо це не правильно. Майдан вже ніколи не буде таким, як раніше. Так чи інакше має бути місцем пам`яті. Тому там треба зробити якісь пам`ятні місця. Позначити місця боїв, де загинули люди. Щоб вшановувати їх і нагадувати собі заради чого стояли. Не кажу, щоб центральну вулицю перетворювали у якийсь цвинтар з хрестами і пам`ятниками, але не маємо права забути події цієї зим», — каже В. В’ятрович.

Також історик  додав, що на Майдані потрібно встановити якусь ненав`язливу експозицію.

«Зараз відновлюють тротуарну плитку. Ставлять її на місце, не задумуючись, що місце, де була вийнята плитка під час боїв історичне. Звичайно, рано чи пізно там має бути нова плитка. Але було б гарно, якби поставили плитку іншого кольору. Цим позначити б ці місця. Також плиткою іншого кольору варто позначити місця, де стояли барикади і гинули люди. Це все можна зробити дуже просто і ненав`язливо», — розповів В.В`ятрович.
Фото: racurs.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *