ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада закликала нардепів невідкладно ухвалити люстраційне законодавство

|

Сьогодні на сесійному засіданні депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення до Голови Верховної Ради України, голів депутатських фракцій та членів міжфракційного об’єднання «Львівщина» у Верховній Раді  щодо необхідності невідкладного розгляду законопроектів про люстрацію на найближчому засіданні парламенту. «За» це рішення проголосував 71 депутат, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, ініціатор такого рішення, голова фракції «Свобода» у ЛОР Андрій Холявка зазначив, що ще наприкінці березня цього року у парламенті були зареєстрована низка законопроектів про люстрацію. Однак минуло вже понад два місяці, а ці законопроекти все ще не розглянуті і закон не ухвалено. Незрозуміле затягування з ухваленням Закону про люстрацію, за словами свободівця, викликає справедливе обурення громади. 

«Одним з основних завдань суспільства є недопущення в апарат управління, правоохоронні органи, на інші важливі посади і до установ системи утворення осіб, які скомпрометували себе співпрацею або співучастю в попередній політичній системі, сприяли збільшенню корумпованості та утворенню антидемократичного устрою.

Проведення повної люстрації, в результаті якої відбудеться оновлення державного апарату країни, має продемонструвати прагнення нової влади інтегруватися в Європу.

Зрозуміло, що давно настав час проведення очищення та оновлення державного апарату. Варто зазначити, що через процедуру люстрації пройшли більшість країн Східної Європи, а також Прибалтики. Така практика мала позитивні наслідки, що призвели до зміни еліт, сприяли економічним та політичним реформам, пришвидшували процес трансформації країн від тоталітарної системи до народовладдя», – йдеться у зверненні.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *