ОСТАННІ НОВИНИ

Від загиблої жінки податківці вимагали хабара п’ять тисяч доларів?

|

Від жінки, яка вистрибнула з вікна 10-го поверху будівлі Міндоходів у Львівській області, вимагали п’ять тисяч доларів хабара. Гроші хотіли за не нарахування штрафних санкцій. Таку версію, під час сьогоднішньої зустрічі керівництва ГУ Міндоходів у Львівській області з активістами громадських об’єднань Львова озвучив заступник голови координаційної ради при прокуратурі Львівської області та голова ГО Громадський актив Львова Олексій Дягтяренко, інформує кореспондент Львівського порталу.

За словами О. Дягтяренка, хабар вимагали за ненарахування до жінки-підприємця штрафних санкцій за безтоварність операцій.

«До нас надійшла інформація, від деяких наших громадських активістів, які спілкуються з підприємцями та родичами загиблої, що від неї вимагали п’ять тисяч доларів хабара, за відповідне ненакладення до неї штрафних санкцій за безтоварність операцій. Однак неможливо зараз говорити чи достовірна ця інформація, чи не достовірна. Ми б спонукали цих підприємців до співпраці зі слідчими, але знаємо у якому форматі зараз діють слідчі органи. Можливо вони скажуть, що це був якийсь випадок чи доведення до самогубства», – сказав він.

Водночас О. Дягтяренко повідомив, що слідство розглядає версію навмисного вбивства підприємця.

«Вчора відбулось перше засідання координаційної ради при прокуратурі Львівської області, на якому було зініційовано питання розслідування цього ганебного випадку та злочину, що трапився у нашому європейському місті, а саме доведення до самогубства. Як сьогодні було оголошено посадовими особами Державної податкової інспекції – можливо і навмисного вбивства підприємця М.Н., яка загинула минулого четверга», – сказав він.

Окрім того стало відомо, що задля прозорості розслідування загибелі жінки, активістами Євромайдану було запропоновано долучити до роботи слідчої комісії двох людей з громадськості та ряд інших вимог.

«Усіх вимог, які ставились активістами Євромайдану – не виконано. Дійсно ми втішені від того, що є відсторонені посадові особи ДПІ у Залізничному районі, які можливо вливали на вчинення якихось протиправних дій. Однак головне – те, що працівниками податкової не робиться ніяких кроків для того, щоб долучити громадськість до розслідування даного злочину… Сьогодні представниками громадської ради при органах влади та Державній податковій інспекції було створено комісію і представники громадськості були включені у склад цієї комісії. На жаль представники податкової, які сьогодні беруть участь у даному заході зазначили, що вони не уповноважені приймати такі рішення. І ми не знаємо хто може приймати таке рішення, але, якщо до кінця тижня його не приймуть, то ми зберемось і вимагатимемо, аби розслідування велось прозоро і без будь яких втручань зі сторони працівників ДПІ», – наголосив Олексій Дягтяренко.

При цьому заступник голови координаційної ради при прокуратурі Львівщини відзначив, що посадовців з податкової, які вели справи загиблої відсторонено від роботи.

«Наразі ми добились того, щоб особи, які спілкувалися із загиблою були відсторонені. Також працівниками податкової інспекції була проведена профілактична бесіда з усіма працівниками про унеможливлення повторень подібних випадків. Сподіваємось, що таких випадків більше не траплятиметься у Львові», – сказав він.
Фото: Flickr  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *