ОСТАННІ НОВИНИ

Через халатність митників у Львові не працює сучасний рентгенівський апарат

|

Прокуратурою Львівської області виявлено факт незаконного митного оформлення медичного обладнання. Відтак через халатність митників у Львові не працює сучасний рентгенівський апарат. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Прокуратурою області проведено перевірку законності здійснення Львівською митницею митного оформлення виробу медичного призначення вартістю 5 100 Євро, а саме рентгенівської трубки, яку встановлено у рентгенівський апарат у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги.

З’ясовано, що службовими особами митного поста «Запитів» під час митного оформлення не перевірено оригінального маркування вищевказаного товару, як наслідок, митне оформлення завершилось без складання протоколу про порушення митних правил.

Виявилось, що зазначений вид рентгенівської трубки не внесений в Державний реєстр медичної техніки та виробів медичного призначення, а тому заборонений до ввезення на митну територію, реалізацію та застосування в Україні. Внаслідок незаконних дій посадовців Львівської митниці сучасний рентгенівський апарат, у який встановлено цю трубку, на даний час не функціонує, а жителі міста Львова позбавлені належного медичного обслуговування.

Прокуратурою Львівської області внесено дані про кримінальне правопорушення у Єдиний реєстр досудових розслідувань, що передбачено ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Досудове розслідування проводиться прокуратурою Львівської області. 

Фото: Михайло Дашкович 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *