ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-посадовців причетних до зачистки студентів з Майдану судитимуть по-новому

|

Генеральна прокуратури України відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного перешкоджання студентам проводити мирний мітинг 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності у Києві. Як поінформували Львівський портал у прес-службі Генеральної прокуратури України, про це повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький в ефірі 5-го каналу.

Він наголосив, що слідчі Генпрокуратури знайшли шляхи перегляду кримінального провадження, у якому фігурують екс-голова Адміністрації Президента Андрій Клюєв, екс-заступник керівника Ради національної безпеки та оборони України Володимир Сівкович, екс-глова КМДА Олександр Попов, колишній керівник київської міліції Валерій Коряк та двоє його заступників.

«Нами переглянуто обставини провадження, яке відкрило колишнє керівництво відомства, всі докази у справі, і ми виявили ще один злочин, які вчинили особи, причетні до розгону студентів на Майдані, а саме незаконне перешкоджання проведенню мирних мітингів і зібрань (ст. 340 Кримінального кодексу України) і власне за ознаками цієї статті, яка не була включена в Закон «Про амністію», Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження», – зазначив О. Махніцький.

Коментуючи арешт рахунків колишнього Президента України В. Януковича, в.о. Генпрокурора повідомив, що наразі все майно його сім’ї, яке знаходиться на території України – арештовано. Крім цього, за його словами, за кордоном арештовані значні активи екс-високопосадовця.

«На сьогоднішній день я не можу озвучувати ці цифри, але вони є досить великими», – зауважив керівник Генеральної прокуратури. Наразі триває робота по замороженню активів за кордоном інших екс-посадовців України.

Джерело фото: Львівська газета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *