ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура взялась за політиків, що причетні до сепаратизму

|

На виконання доручення в.о. Президента України Генеральна прокуратура розпочала перевірку діяльності окремих народних депутатів та навіть політичних партій щодо їхньої причетності до подій, пов’язаних із сепаратизмом на південному сході Україні. Про це заявив в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

За словами О. Махніцького, мова йде про політиків та партії, які закликають до до порушення територіальної цілісності України.

«Мова йде про народних депутатів, депутатів місцевих рад та представників політичних сил, які своїми діями та висловлюваннями закликають до порушення територіальної цілісності України та повалення конституційного ладу в нашій державі», – зазначив О. Махніцький.

В.о. Генерального прокурора поінформував, що на сьогоднішній день до Верховної Ради вже внесено три подання про притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності за сепаратизм.

Говорячи про перспективу подання до суду з приводу заборони окремої політичної партії, О. Махніцький нагадав, що це питання належить виключно до компетенції Міністерства юстиції.

«У разі здобуття необхідної доказової бази щодо причетності політичних партій до сепаратизму відповідні матеріали будуть передані до Міністерства юстиції, яке уповноважене звертатися до суду з позовом про заборону діяльності партії», – зазначив він.

Фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *