ОСТАННІ НОВИНИ

З першого червня проїзд в електротранспорті коштуватиме дві гривні

|

Відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, з 1 червня вартість разового проїзду у міському електротранспорті становитиме 2 грн, пільгового разового проїзду – 1 грн. Також 2 грн становитиме вартість перевезення одного місця багажу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Водночас, вартість місячних карток на проїзд у електротранспорті залишиться незмінною – тою, яка була затверджена 1 червня 2012 р.

Відтак, місячні проїзні картки і надалі коштуватимуть: 70 грн – повна ціна на проїзд у трамваї чи тролейбусі, 100 грн – повна ціна на проїзд у трамваї – тролейбусі, 35 грн – пільгова ціна на проїзд у трамваї чи тролейбусі, 50 грн – пільгова ціна на проїзд у трамваї – тролейбусі.

Як зазначають у ЛКП «Львівелектротранс», протягом дії тарифу на перевезення в міському електротранспорті у розмірі 1,5 грн відбулися зміни розміру мінімальної заробітної плати з 1073 грн. до 1218 грн., у вартості практично всієї номенклатури матеріалів, запасних частин, агрегатів, енергоносіїв, паливо-мастильних матеріалів.

Виконуючи в повному обсязі послуги з пільгових перевезень,  підприємство постійно недоотримує кошти з державного бюджету за ці перевезення. У 2014 році рівень відшкодування з держбюджету складає 40% від потреби. 

ЛКП «Львівелектротранс» в 2013 році за фінансовими результатами понесло збитки в сумі 22 млн грн. середній дохід у 2013 році від перевезення одного пасажира  міським електротранспортом становив 1,13грн.

Фото Львівський портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *