ОСТАННІ НОВИНИ

Дикість луганських сепаратистів: скаута мало не вбили через червоно-чорний прапор

|

Представники так званої Луганської народної республіки спіймали двох скаутів та повезли їх до будівлі СБУ. Олесю Олексюк вони лише пошарпали, а от Руслана Залізняка жорстоко побили через те, що знайшли червоно-чорний прапор і подумали, що хлопець з «Правого сектору». Якби не міліція, його б вбили. Про це розповів відповідальний секретар Луганського осередку Національної організації скаутів України Ігор Олексюк, пише Новий погляд.

Ігор Олексюк додає, як тільки з’явилася інформація про те, що затримали Руслана та Олесю, одразу ж звернулися до міліції: «Завдяки начальнику Лутугинського районного відділу міліції Едуарду Мельникову, почали вести перемовини, щоби забрати скаутів з тієї будівлі. Їх відпустили, ми одразу повезли обох до лікарні».

За словами Ігоря Олексюка, стан здоров’я Олесі в нормі, її ніхто не бив, лише кілька разів шарпнули в машині. А от Руслана сильно побили. 

«Його били і в машині, і на блокпосту, потім в іншій машині. Руслана везли зі зв’язаними руками, його били гуртом, потім забрали кредитні картки, вибивали, щоби назвав коди, бо представники Луганської народної республіки хотіли зняти з них гроші. Але, здається, картки встигли заблокувати. Після медичного огляду, його помістили в хірургію», – розповідає Ігор Олексюк.
Проте, як пояснює співрозмовник, до скаутів дійшла інформація, що з Русланом можуть вчинити ще одну розправу. Тому мати перевела його в інше безпечне місце, поки що невідомо куди. З ними неможливо зв’язатися, бо вони бояться, щоб нічого не сталося. 

За словами І.Олексюка, хлопця мордували через червоно-чорний прапор, який знайшли в рюкзаку.
«Червоно-чорного прапора досить для того, щоб не просто побити, а навіть вбити людину. Той, що знайшли в Руслана, це подарунок львівських фанатів ФК «Карпати». Ми на своїх заходах на Луганщині не використовуємо цього прапора, лише національний прапор України. Але якраз через синьо-жовтий стяг представники Луганської народної республіки розпочали сутички зі скаутами», – підсумував Ігор Олексюк.

Дещо раніше у мережу виклали відео, відзняте на Луганщині, де місцеві «сепаратисти» вихваляються як спіймали «небезпечного агента» «Правого сектору». Хлопець насправді виявився скаутом. Він проводив з дітьми заняття з фізичної підготовки. Натомість «дуже свідомі громадяни» ДНР обшукали хлопця, знайшли у нього червоно-чорний прапор, який відразу ж приписали «Правому сектору». Зрештою, поволокли юнака до місцевої СБУ зі щасливими вигуками, що спіймали небезпечного агітатора організації. 

Відео: Свобода слова

Фото: ВолиньPost

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *