ОСТАННІ НОВИНИ

Понад сім тисяч татар залишили Крим через тиск окупантів

|

Після анексії Криму Росією понад сім тисяч кримських татар змушені були залишити півострів «через тиск з боку окупантів». Про це на урочистій церемонії, присвяченій пам’яті про 70-у річницю депортації кримських татар з кримського півострова у 1944 році, у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв, пише Голос Америки.

Ю. Сергеєв нагадав присутнім, що депортація кримських татар з Криму стала для всього світу символом нелюдяності тоталітарної влади.

«Тисячі кримських татар були вислані, і 40 відсотків з них померло у поселеннях в Узбекистані, Казахстані, на Далекому Сході. Але тепер сталася ще одна страшна та трагічна подія – анексія Криму Росією», – сказав постійний представник України при ООН.

Сергеєв заявив, що українська влада стурбована ситуацією в Криму – «залякуваннями, обшуками та придушенням прав кримськотатарського населення в Криму, тим, що лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву заборонений в`їзд до Криму, тим, що заборонені церемонії в пам`ять про жертви депортації».

Сергеєв також повідомив, що після анексії Криму Росією понад 7 тисяч кримських татар змушені були залишити півострів «через тиск з боку окупантів».

«Українська влада виступає за солідарність між усіма українцями, але агресори намагаються цю солідарність зруйнувати. Однак ми знаємо, що ті, хто ігнорує історичні уроки, будуть покарані», – заявив представник України.

УНІАН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *