ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові немає місць для студентів, які тікають зі східних вишів

|

Cтудентам, яких відраховано з вишу Луганської, Донецької чи Одеської області за власним бажанням, буде складніше продовжити навчання у Львівських ВНЗ. На цьому наголосила директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олександра Небожук під час засідання координаційної ради з питань переселенців. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській облдержадміністрації.

За словами О. Небожук усіх студентів, за винятком Кримських, зараховують у виші за умови відрахування у зв’язку із переводом.

«Стосовно кримчан діє закон про тимчасово окуповані території, то й умови переведення та зарахування переселенців до Львівських вишів інші. Ми, звичайно, шукаємо можливості для продовження навчання переселенців у будь-якому випадку. Однак наголошу, що зарахування студента із Донецька, Луганська чи інших областей України у ВНЗ Львівської області можливе тільки за умови відрахування у зв’язку із переводом», – розповіла О. Небожук.

Додамо, студенти з тимчасово окупованих територій (АР Крим) можуть бути зараховані на навчання у ВНЗ області навіть за умови відрахування за власним бажанням.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *