ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков: Позиція щодо терористів незмінна – вогонь на ураження

|

В. о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив подробиці протистояння терористів та силовиків у Маріуполі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Група терористів, близько 60 осіб, озброєних автоматичною зброєю, атакувала міськвідділ маріупольської міліції. Була спроба захоплення будівлі, без всяких попередніх вимог. У будівлі відбувся бій, який перетворився на повномасштабне бойове зіткнення.

В результаті бою, в якому брали участь підрозділи Нацгвардії, спецпідрозділу МВС “Азов”, значна частина угруповання терористів була знищена.

Близько 20 терористів убито, 4 взято в полон. Значна частина нападників, покидавши зброю, зникла в житлових кварталах міста.

Наші втрати – один убитий, 5 поранених. Уточнюються втрати в складі збройних сил. Приміщення райвідділу палає», – написав в.о.міністра.

Також А.Аваков нагадав, що українська влада вимагає в терористів скласти зброю, в протилежному випадку буде відкривато вогонь на поразку.

 «Підрозділи АТО отримали підкріплення, перекинуті з інших регіонів. Позиція у відношенні до терористів незмінна й одна – вогонь на ураження. Для тих, хто думає по іншому – діалог, дискурс, політичний компроміс… Тим, хто прийшов зі зброєю і стріляє, хто захоплює заручників, катує їх, грабує людей, прикриваючись різними гаслами – відповідь української держави буде тільки одна – знищення.
Ситуація стає чорно-білою. Відтінки йдуть у сторону. Іншого не дано – інакше країна перетвориться на палаючу буферну зону, де смерть стане нормою, а жити доведеться на руїнах економіки і цивільних прав. Часу зупинити безумство все менше. Вистачить політиканствувати, вистачить юродствувати і піариться. Час реально напружити всі сили і вийти з цього стану. Без халтури та імітації. Всіх прошу і друзів, і ворогів. Відкладіть в сторону розбрат та зацікавленості. Йдеться про країну. Робіть чесно те, що повинні. Ми сильні, ми зможемо, ми повинні», – переконаний Арсен Аваков.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *