ОСТАННІ НОВИНИ

Кримських татар почали штрафувати за зустріч Джемілєва

|

У Центральному райсуді Сімферополя 5 травня розглянули кілька справ про масове перекриття дороги, у якому брали участь представники кримськотатарського населення.

Як повідомляє “Крим.Реалії”, за підсумками одного з засідань, за масове одночасне перебування й пересування в громадському місці, на пішохідному переході, суддя Юрій Гулевич ухвалив Сейран-Джану Ібрагімову призначити покарання за статтею 20.2.2. Ч.1 КОАП РФ у вигляді адміністративного штрафу в сумі 10 тисяч рублів.

Згідно з постановою, штраф має бути сплачений протягом 60 днів від дня вступу документа в законну силу, у ПАО Чорноморський банк розвитку й реконструкції.

Суддя вирішив, що факт вчинення адміністративного правопорушення знайшов своє підтвердження при розгляді справи. Зокрема, він посилається на відеозапис із місця події, який підтверджує участь і пересування Ібрагімова в громадському місці – на вул. Севастопольській у Сімферополі, біля автостанції Західна, у суботу 3 травня, о 15:30.

Дані дії, на думку судді, створювали перешкоди в русі транспорту й пішоходів.

Сам Ібрагімов свою провину не визнав. Він запевняє, що перебував біля автостанції Західна, однак дорогу не переходив і руху транспорту не заважав.

Однак суд не врахував його аргументи й визнав Ібрагімова винним у даних порушеннях.

Покараний має намір оскаржити дану постанову суду в апеляційній інстанції.

Аналогічне рішення у понеділок було ухвалено й щодо жінки, яка брала участь у даному заході.

За цією ж справою проходить 17-річний студент, але по ньому рішення поки не винесено, бо суддя переніс засідання на 7 травня.

У минулі вихідні близько 100 кримських татар блокували ділянку траси, що веде з кримської столиці до Севастополя, на знак протесту проти недопуску на півострів одного з лідерів кримських татар Мустафи Джемілєва.

На місце прибули співробітники кримської Держінспекції з безпеки дорожнього руху, які вимагали від людей не блокувати дорогу, попередивши про адміністративні покарання.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *