ОСТАННІ НОВИНИ

Одеса створює власний батальйон для самозахисту

|

В Одесі створюється батальйон територіальної оборони – особливий армійський підрозділ чисельністю понад 400 чоловік. Про це заявив губернатор області Володимир Немировський.

За його словами, завдання батальйону – швидке відновлення законності та правопорядку в області.

«Батальйон формується керівником Генерального штабу Міністерства оборони України. Управляється безпосередньо Одеською обласною державною адміністрацією в моїй особі», – уточнив Немировський.

Також, за його словами, армійцям будуть платити.

«Зарплата невелика, але ми будемо доплачувати з благодійного фонду «Патріот», що наповнюється небайдужими одеситами. Якщо ви згодні, запрошую служити. Дамо зброю, форму, проведемо бойове злагодження», – зазначив губернатор.

Мобілізаційний пункт знаходиться в Одеському обласному військовому комісаріаті, звертатися можна і в Координаційний штаб з оборони при ОДА ( +380487189497).

Нагадаємо, що 2 травня в Одесі спалахнули криваві сутички між українськими активістами та озброєними сепаратистами-диверсантами. За останніми даними загинуло 46 людей.

Кілька сотень озброєних вогнепальною зброєю чоловіків атакували проукраїнський мітинг в Одесі, на якому під синьо-жовтими стягами зібралися прості люди та ультрас місцевого «Чорноморця», та харківського «Металіста».

Під час нападу на марш мітингувальників, який прямував до стадіону на матч, міліція поводилась пасивно.

Після вбивства чотирьох українців, обурені Одесити змели наметове містечко сепаратистів. Згодом чимало диверсантів опинилися в вогняному полоні в місцевому Будинку профспілок.

Раніше повідомлялось, що в цій пожежі загинули громадяни Росії та невизнаної республіки Придністров`я. За даними ТСН їх щонайменше 20 осіб.

В лікарні Одеси звернулося 214 осіб, постраждалих в ході масових заворушень 2 травня. З них 88 осіб госпіталізовано, в тому числі один підліток 17 років. 27 постраждалих перебувають у дуже важкому стані.

Подію вже «охрестили» народною антитерористичною операцією.

 

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *