ОСТАННІ НОВИНИ

Луганські сепаратисти захопили і прокуратуру

|

Сепаратисти захопили будівлю Луганської обласної прокуратури.

“Вся будівля – під контролем активістів. Співробітників прокуратури випустили назовні. Вони спокійно стоять трохи осторонь, перемовляються між собою. Їх ніхто не чіпає”, – пише видання “ХХІ век”.

З вікна верхнього поверху вивісили Георгіївський прапор. Люди кричать “Молодці!”.

Знятий український прапор був спалений. Хтось почав збивати з фасаду герб України.

Крім цього, на територію Луганської обласної телерадіокомпанії увійшли 5-7 осіб з автоматами. Виконуючий обов`язки гендиректора ЛОДТРК Віталій Гаркуша вів з ними переговори.

За підсумками переговорів було вирішено, що телекомпанію захоплювати не будуть в обмін на надання ефіру.

Після чого один з лідерів місцевих сепаратистів В`ячеслав Петров в прямому ефірі телеканалу зробив заяву.

“Дорогі співвітчизники, земляки, я, представник Народного ополчення вільної Луганській області, в майбутньому республіки, хочу вам повідомити, що нині нами захоплена та контролюється будівля обласної адміністрації та обласної прокуратури, відбувається звільнення багатьох будівель”, – сказав він.

“Тому прошу вас не панікувати. Все буде в порядку. Ми готуємося до референдуму, який відбудеться 11 травня. Кожен повинен подумати і зробити вибір”, – заявив Петров.

Крім того, за повідомленням видання ХХІ століття, начальник управління міліції в Луганській області Володимир Гуславський подав рапорт про відставку.

Проросійські активісти, зібравшись біля будівлі ГУМВС у Луганській області, вирішили його не захоплювати і зажадали від Гуславського залишити посаду.

Рапорт головного міліціонера області відправлений у Київ факсом.

Раніше в.о. президента Турчинов зробив заяву, в якій зажадав звільнити керівників міліції Луганської та Донецької областей, передає Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *