ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриється фотовиставка жінок фотографів

|

Сьогодні, о 18 годині, у Львові відкриється фотовиставка від жінок-фотографів «ВОНА». У виставці візьмуть участь семеро львівських фотографів : Наталія Раїник, Мар’яна Клочко, Марта Швець, Анна Шашук, Йоланта Клюсовська, Єлена Субач та Марія Войнова. Про це Львівському порталу повідомили організатори фотовиставки.

Ця виставка є, мабуть, першою у Львові спробою об’єднати в межах однієї експозиції саме жінок фотографів, адже львівська жіноча фотографія – явище малодосліджене, – персональні фотовиставки жінок в нашому місті відбуваються не так вже й часто, тому здебільшого їхні імена відомі вузькому колу шанувальників фотомистецтва.

Тематичним вузлом фотовиставки «Вона» стало висвітлення образу жінки. Кожна з авторок, готуючи до експозиції по чотири роботи, використала різноманітні, часом несподівані, засоби та способи для трактування даної теми. Йоланта Клюсовська розкриває її алегорично через зображення квітів; Анна Шашук натякає на присутність жіночого і жіночного, фотографуючи елементи гардеробу; Єлена Субач через один з найвідоміших жіночих образів – Богородицю; Марта Швець піднімає питання проявлення жіночності, фіксуючи перехідний життєвий етап – підлітковий, що в свою чергу перегукується із серією фото Наталії Раїник, яка представлена чотирма етапами: дитинство, юність, вагітність, материнство; про важливість часу в житті жінки також роботи Мар’яни Клочко; Марія Войнова натомість говорить про багатоликість жінки, яка може бути водночас і святою, і грішною.

На відкритті, окрім огляду експозиції, на відвідувачів чекає музичний перформанс від гурту «Хатнєграння». Виставка триватиме до 27 травня 2014 р. у кав’ярні Леваковського (площа Катедральна, 3).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *